960 80 55 85

 

Hui al Museu Faller de Gandia, s’ha presentat la nova indumentària per al xiquet de la Mare de Déu.

Aquest canvi ha estat promogut pel grup de danses Rebombori de Gandia.
Ha estat confeccionat per la modista Alícia Peiró persona ja jubilada de la professio i reconeguda entre balladores i falleres, que no volgué perdre l´ocasio de fer el que més li agrada cosir, després de preparar els patronatges en coto per una primera protecció interior del teixit i després de realitzar les proves i modificacions, passarem a la confecció del vestit pròpiament dit, proves i ajustos de mànegues i d’un nou sistema de fixació del vestit, es forra el vestít en raso groc, i comença el treball de col·locació de les diferents puntilles, No volem oblidar la gran cola-laboració de Guillermó Figueres, sempre dona’n totes les facilitats per les proves i tot el que hem necessitat.

El disseny Oreto que hui presentem, es una reproducció realitzada d’un teixit històric conservat en una col·lecció particular valenciana. Aquesta peça es trobava empleada en l’ornamentació de l’altar de la Verge de Oreto de L’Alcudia.
El teixit podria datar-se entorn de la primera dècada del segle XIX a València, sent un disseny de caràcter imperi. Durant aquest temps les modes canvien dràsticament, ja es va poder observar com des de l’últim quart del segle XVIII els dissenys es van simplificant fins a trobar-nos amb elements simples en els quals prevalen sobre fons llisos xicotets dibuixos florals de bouquettes.

Aquest teixit va ser realitzat amb seda tant en trama com ordit. El fons es va realitzar en ras i, les flors brocades que esguiten el seu camp, es van teixir amb dos fils metàl·lics un de seda crua entorxada en or i un altre briscado de seda groga entorxada en or.

El teixit ha estat confeccionat per L´Atelier de la Seda

Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Al fer clic al botó Accepte, acceptes l,ús d,aquestes tecnologies i el processament de les dades per a aquests propòsits.   
Privacidad