Laura Puig Martí llueix en la seua presentació el Lampazo ‘Fallera Major de Gandia’ teixit per ‘Vives i Marí’ el color escollit per a ella i que ha estat tintat expressament per a Laura és el ‘Roig gerani’. El trage de valenciana ha estat confeccionat per sa tia, Ana Martí Miro.
El trage és del segle XIX i ha sigut teixit amb el model exclusiu ‘Fallera Major de Gandia’ pels telars de la Vives i Marí. Entramat amb 16 colors de diferents games i amb metall or llis. La tela està confeccionada amb trames de seda natural i amb una amplaria de 58 cm.
Quant a les pintes són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors i el motiu central de les quals és l’Escut de la ciutat de Gandia.
L’adreç que llueix Laura Puig ha estat realitzat per Agustín y Maya, es tracta d’unes joies treballades amb tècniques clàssiques de l’orfebreria valenciana, amb làmines de metall retallat, embotit i gravat. El resultat ha sigut este imponent guarniment amb balconada triple en el seu terminal i una gran balconada en l’acabament de la part principal de la joia. És un guarniment d’inspiració vegetal amb rosquetes , casquillas embotides i centres de perles. Les perles empleades per a este espectacular guarniment són perles cultivades de 5 mm i de 8 x 6 en oval abraçades per corones de perles de 3 mm i perdigó de 1,5 mm. Están cosides a mà amb fil de metall.
Els pendents estan formats per dos cossos. Un imponent orejal del que penja una balconada triple amb gran moviment. Tot això cosit amb perla de mostassa de 1,5 mm i 2 mm.
La joia consta de dos peces. La superior és una espectacular joia amb cinc centres de perla de 6×4 i 5 mm i 6 rosetons que emboliquen a la joia amb volutes vegetals. I rematada amb una espectacular balconada lobulada de què naix l’acabament de la joia.
El collar de tres aplics, que és un referent en la indumentària valenciana per al s.XIX, que remata el conjunt i li dóna riquesa i harmonia per a la indumentària de gala. Esta amb un enfilat de 7 voltes de comptes de perla cultivada de 3 mm. Se li ha elaborat la seua polsera amb els mateixos comptes de perles i un anell que complementa el conjunt. Un xicotet detall en les agulles de ganxo és el detall que tanca el disseny.
Quant a les manteletes que llueix Laura Puig estan confeccionades per Vicent Lluch i realitzades amb tul de seda natural brodada artesanalment en màquina de cadeneta a mà amb fil d’or especial i porta 14.000 lluentons. La seua confecció ha durat 30 dies sent els lluentons posats a mà per personal especial.
Les randes són una obra d’art, recuperada per Antigüedades Me Encanta. Este és un de les randes més meravelloses de l’antiquari tant pel dibuix com per la perfecció i minuciositat del treball. Esta randa és de Punt d’Agulla, la qual és un estil de brodat en el que s’emprava un sol fil i una agulla (completament elaborat a mà, des dels dibuixos fins al tul). Cada randera s’encarregava de fer una part de la peça i després les ensambladoras unien les peces per a formar les randes, colls, mantellines, chales…
Laura Puig llueix un ahuecador MODEL-A de La Llar del Fil, però en esta ocasió ha estat elaborat de manera exclusiva per a Laura, ja que porta a més dels sis volants alcoltxats un polisó reforçat, en capes de tul doble, per tal que li dóne més volum a la falda del vestit de fallera.
A més Laura Puig llueix les sinagües, xambreta i pololo confecccionades en puntilles especials de autèntic Valenciene Francés i la tela es una batista fina en color marfil. Els dissenys han estat creats en exclusivitat per a la Fallera Major de GANDIA.
Quant als calcetins són un model teixit en seda, personalitzats amb el seua inicial brodada a conjunt del trage, obra d’Elvira Bella. Les sabates són de Trinidad Meléndez, és el model ‘Gandia’ dissenyats expresament per a les Falleres Majors d’aquesta ciutat que al igual que ahir Júlia han estrenat amb motiu de les presentacions 2019, tant les sabates com els calcetins han estat supervissat per l’equip de Martí Indumentària.